Η Πόλη Του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη (μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά), βρίσκεται στα μισά του δρόμου κατά μήκος της βόρειας ακτής, στους πρόποδες του όρους, Ψηλορείτη.

Καλώς ήρθατε στην πόλη του Ρεθύμνου, ένα μέρος ευλογημένο με ομορφιά, αγκαλιασμένο από επιβλητικά βουνά και το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, ζωγραφισμένο με αναγεννησιακά χρώματα και με ανθρώπους που είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους, τιμώντας τους προγόνους και τις παραδόσεις τους.
Η διάταξη του Ρεθύμνου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσα, με την κύρια ενετική οδός, η Ruga Maistra (η σημερινή παραλιακή λεωφόρο Βενιζέλου)όπου βρίσκεται παράλληλα προς τη θάλασσα. Το αντίθετο ισχύει για το Ηράκλειο και τα Χανιά, όπου οι πόλεις είναι κλειστές προς τη θάλασσα για λόγους άμυνας και ο κεντρικός δρόμος είναι κάθετος προς την ακτή.

Το ενετικό λιμάνι
Η περιοχή του λιμανιού του Ρεθύμνου είναι ένα όμορφο μέρος για να απολαύσετε έναν καφέ σε μια από τις καφετέριες και ίσως να δοκιμάσετε και το φρέσκο ψάρι στις ψαροταβέρνες τις περιοχής. 

Φρούριο Φορτέτζας
Το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας είναι κτισμένο πάνω στο λόφο του Παλαιοκάστρου, στα δυτικά της σημερινής πόλης. Στο λόφο αυτό υπήρχε η ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρίθυμνας και το ιερό της Ροκκαίας Αρτέμιδος. Τα λαξεύματα που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του λόφου, μαρτυρούν την ύπαρξη της ακρόπολης πάνω στο βράχο. Ο οικισμός μάλλον βρισκόταν κοντά στο λιμάνι. Ωστόσο δεν έχουμε στοιχεία ούτε για τη μορφή του οικισμού, ούτε για τη μορφή της ακρόπολης και του ιερού.

Κάντε κράτηση

Εισάγετε τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.

Επικοιωνία

Για ερωτήσεις επικοινωνήστε με την ομάδα μας.

Newsletter Εγγραφή

Εισάγετε το mail σας και μπείτε στην λίστα ενημερώσεων μας!

@